Groene linzen lasagne met gele paprikasaus. Een lasagne van linzen ipv pasta, zoveel gezonder! De paprikasaus maak je van gegrilde paprika uit pot die je pureert met kruiden. Een worst is vooraf gebakken met ui. Verder is nodig een vierkanten schaal en het stapelen van de diverse groenten afgewisseld met 3×2 vellen lasagne en de paprika saus.
Groene linzen lasagne met gele paprikasaus
PrintNODIG
- 6 vellen groene linzen lasagne
- 1 pot gegrilde gele of rode gegrilde paprika.
- 200 gr gehakt of een worstvlees.
- 2 uien
- knoflook, 1/3 spaanse peper en kurkuma, vers of in poedervorm
- 3 regenboog peen
- 1 eetlepel pesto
DOEN
- Start met het maken van de paprikasaus. Dit doe je door de paprika goed af te spoelen. Doe ze in een kom met de kurkuma en spaanse peper. Rupeer tot een soepele saus, die genoeg vochtig is om de lasagne straks vochtig te houden.
- Snij de uien fijn en bak ze in wat olijfolie. Doe er 200 gram gehakt (of worstvlees) bij en stoof dit samen tot een rul gehakt.
- Snij de wortels in plakjes.
- Neem een schaal voor 2 personen. Besmeer de bodem met olijfolie en verdeel de eerste kleur peen (donker rood) en laagje paprikasaus en vervolgens 3 vellen lasagne. Besmeer de vellen met een laagje paprikasaus. Nb. Doe dit met een spatel, dat is makkelijk. Je kunt voor een extra smaak een pesto gebruiken. Her en der een theelepel pesto er over. Verdeel nu de volgende laag regenboog peen. Dan het gerulde gehakt erover en leg hierover de 3 vellen lasagne. Besmeer de lasagne vellen aan de bovenkant. Dit hoeft niet dik.
- Nu de laatste laag regenboog peen en een dikke laag van de paprikasaus als laatst.
- Over de saus kun je sesamzaad, peterselie of nigella seeds strooien, maak in ieder geval een kleurcontrast met de gele saus.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. De schaal gaat 40 minuten de oven in, op het rooster in het midden.
- Schep de helft van de lasagne op een bord met waterkers of andere sla soort.