Groene omelet met groenten maak je door er een zelf gemaakte pesto door het eimengsel heen te roeren. Bak eerst de groenten, dan het eimengsel erover. Een groenten mix erbij en klaar is je avondmaaltijd.
Groene omelet met groenten
PrintNODIG
- 3 eieren
- 2 eetlepels pesto
- 100 gram groene kool
- wat baby spinazie blaadjes
- wat geraspte kaas
DOEN
- Gebruik een hoge kom, die klutst makkelijker. Breek de 3 eieren in de kom en kluts ze samen. Doe er 2 eetlepels pesto bij en roer het goed door het eimengsel heen. Of kluts het samen.
- Snij je stuk groene kool in kleine sukjes. Neem een koekenpan en schenk er een eetlepel olijfolie in, verdeel de groene kool in de pan en laat even bakken. Verdeel een handje spinazie in de pan en giet nu het eimengsel over de groenten. Zet het vuur half zodat het omelet rustig bakt. Verdeel de kaas over de omelet en laat met de deksel erop zo’n 8 minuten bakken. Haal de deksel eraf en laat doorbakken zodat de bovenkant droog is. Nb. Je kunt om het te versnellen de omelet ook omdraaien.
- Terwijl de omelet bakt staat er in de oven een groenten schotel te roosteren. De mix bestaat uit paprika, bloemkool, rode ui, kalamata olijven en platte peterselie. Besprenkeld met een mooi olijfolie (ABEA) en kurkuma met zwarte peper. 15 minuten in een heteluchtoven op 180 graden.
TIPS
Een idee voor een pesto? Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen Of kijk bij smaakmakers- pesto en tapenade.