Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool. Allemaal restjes verwerkt in deze groene soep: andijvie, bloemkool, blad van de ijspegel radijs, mizuna en spruiten. Een ui, knoflook met rode peper erbij. En aan het eind 3 kippenbouillonblokjes.
Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool
PrintNODIG
- restje andijvie
- restje mizuna (raapsteel)
- handje spruiten
- restant bloemkool
- stukje courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- stuk rode peper
- kurkuma met zwarte peper
- 3 bouillonblokjes van kip en ui
DOEN
- Start met het wassen van het blad van de radijs en de andijvie. Laat uitlekken.
- Snij de ui in grote stukken, idem de knoflook. Neem een soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Zet het vuur zachtjes, zodat je de ui met knoflook, kurkuma met zwarte peper, samen zachtjes laat stoven voor ca 5 minuten.
- Ondertussen snij je alle groeten in stukken. Verwarm 1,5 liter water tot kokend.
- Doe nu alle groenten erbij in de pan, schep goed door elkaar heen en giet het warm water bij de groenten, zodat alles onder water staat. Deksel op de pan. Zet het vuur nu hoger tot het begint de borrelen, zet het vuur dan weer lager zodat het lichtjes blijft borrelen. Deksel blijft op de pan! Laat de groenten ca 20 minuten zachtjes borrelen.
- Maak nu de kruidenmix klaar. Snij de salie fijn, haal de tijm en oregano af van het steeltje. Haal de 3 bouillon blokjes uit de verpakking. Na 20 minuten zijn de groenten beetgaar. Doe de kruiden erbij en roer ze door de groenten. Pureer de soep. Als laatste doe je de 3 bouillon blokjes erbij en roer ze goed door de gepureerde soep heen. Laat de soep staan voor een paar uur.