Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd, is een makkelijk zo klaar recept, echt! De groenten krijgen een laagje olijfolie met kruiden. De kipfilet gaat gekruid 30 miniuten de oven in en de laatste 10 minuten hiervan de schotel met groenten. Weinig werk en veel smaak resultaat. De pastinaak puree die erbij gegeten wordt kun je eerder maken.
Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd
PrintNODIG
- 300 gram kipfilet, niet te dik
- kurkuma, zwarte peper, gedroogde spaanse peper en tijm
- olijven (kalamata)
- 1 prei
- 1/2 paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- kruidenzout
- rucola
- pastinaak puree
DOEN
- Leg de kipfilet in een platte schaal. Sla de kip plat als de filet dikker is dan 2 cm, een gare kip is wat je wilt. Hoe? Met een deegroller of een lege fles wijn en een stuk plastic folie, die je op de kip legt voor je de kip plat slaat.
- Sprenkel over de kipfilet olijfolie, de specerijen en tijm en smeer de filets goed in, het beste met je handen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, gebruik als je die hebt de combi van hetelucht en grill, anders alleen hetelucht. Oven op temperatuur? Zet de schaal er in. Na ca. 5 minuten draai je de kipfilets om en dat doe je na 10 minuten nog een keer.
- De groenten snij je in stukjes en reepjes en doe ze ook in een platte schaal. Ook hierover sprenkel je olijfolie, zeezout en wat tijm. En vergeet de kalamata olijven niet. Met een houten lepel hussel je het door elkaar heen zodat alle groenten een olijfolie laagje hebben. Zet de schaal de laatste 10 minuten erbij in de oven.
- Neem een bord en leg er een laagje rucola op. In het midden de pastinaak puree (hier gebruik gemaakt van een metalen vorm) verdeel de groenten uit de oven er om heen en leg de kipfilets erop.
TIPS
Recept van de pastinaak puree? Pastinaak puree