Groenten hartige taart. Een restjes verwerker deze groenten in bladerdeeg. In een bladerdeeg of filodeeg voor 20 minuten op 200 graden.
Groenten hartige taart
PrintNODIG
- 400 GRAM GROENTEN : prei, gele ui, rode ui, platte peterselie, olijven
- 4 plakken bladerdeeg
- knoflook, rode peper, kurkuma, zwarte peper
- stuk plak ham van ca 1 cm dik
- gerapte kaas
- sesamzaad en nigella zaden
- vel bakpapier
DOEN
- Start met de groenten in ringen en stukjes te snijden. Knoflook en rode peper snij je fijn. Neem een grote koekenpan, doe er een scheut olijfolie in en bak de knoflook, rode peper, strooi er kurkuma bij en zwarte peper, samen zachtjes.
- Voeg de ui toe en prei. Roer goed door zodat alles een mooie gele kleur krijgt van de kurkuma. Bak het ongeveer 8 minuten, het hoeft niet gaar te zijn want het gaard verder in de oven. Snij een plak ham in stukjes en doe het erbij, roer door. Snij de peterselie fijn en schep het door de groenten heen.
- Ontdooi 4 plakken bladerdeeg. Neem een taartvorm. Leg er een vel bakpapier in. Rol ze per stuk uit tussen een vel plastic folie. Plak de vellen aan elkaar tot een geheel. Stort de groentenmix erin. Strooi er gerapste kaas over de bovenste laag heen. Vouw de overgerbleven stuk deeg terug over de groentenmix heen. Als laatste strooi je er sesamzaad en nigella zaadjes er over.
- De oven verwarm je voor op 200 graden. Zet de taart vorm voor 20 minuten in de oven. Snij de taart in 4 stukken zodat je met z’n 2en, 2 stukken kunt eten of als bijgerecht 4 stukken voor 4 personen. Eet er rucola of waterkers bij.