Groenten met kruiden gepureerd voor op brood? Linzen met een zoete aardappel, pastinaak en prei kort geblancheerd. Gepureerd met gele verse paprika en uit een pot. Kurkuma, knoflook, zwarte peper en olijfolie erbij. Gebruik deze mix ter vervanging van je margarine of boter, leng het aan met azijn en olijfolie voor over je salade of door je pasta.
Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?
PrintNODIG
- 100 gram gele linzen
- 1 pot geroosterde gele paprika
- 1 verse gele paprika
- 1/2 zoete aardappel
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 2 stengels bosui
- stukje pastinaak
- kurkuma met zwarte peper
- olijfolie
- handje sesamzaad
- mosterdzaad
DOEN
- Start met het blancheren van de linzen met de prei, zoete aardappel en pastinaak. Snij de groenten in reep of blokjes. Doe ze samen met de linzen in 1 pan en giet er kokend water over. Laar 3 minuten koken en zet het vuur dan uit. Het gaart door.
- Open de pot, giet de paprika in een vergiet en spol ze af met water.
Snij de verse paprika in stukken. Doe dit ook met de knoflook en stengels van de bosui. - Pak een blender of Nutribullit en doe afwisselend de ingrediënten erin en pureer tot een gladde massa. Je doet het in 2 delen ivm de hoeveelheid. Verdeel de groenten/kruidenmix over 3 potten. Verdeel het sesamzaad en wat mosterdzaad over de 3 potten, roer het door. En zet er 2 weg in de vriezer.
- Gebruik deze stevige mix met olijfolie en azijn om je salade een smaak boost te geven of op je brood of ter voor bereiding van gevulde wraps, die de oven ingaan.