Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd. Snel klaar en gezond op tafel: gestoomde groenten met een kruidensaus en geroosterde aardappelen met kruidenzout en rozemarijn uit de oven. Een basis recept.
Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd
PrintNODIG
- 1 stronk ca 250 gram cime di rapa (Italians raapsteel)
- 250 gram flower sprouts
- 1 dunne prei
- een kruidenmix en een olijfolie
- 700 gram aardappelen
- olijfolie
- kruidenzout en rozemarijn
DOEN
- Was de cime di rapa en snij stengel met blad in fijne reepjes. Week de flower sprout even in water en spoel het water na 5 minuten weg. Dep ze droog en haal het stronkje (kontje) eraf. Snij de prei in fijne ringen.
- Doe dit bij elkaar in de inzet van een pasta pan met kokend water om te stomen. Deksel op de pan en in 10 minuten zijn de groenten klaar. In mijn stoompan duurt het wat langer ca 18 minuten. Doe de warme groenten over in een schaal waarin je 3 eetlepels kruidenmix gemengd hebt met 2 eetlepels olijfolie. Meng groenten en de dressing door elkaar heen. Klaar!
- De aardappelen heb je al eerder klaar gemaakt en staan al in de oven. Hoe? Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een stoofpan, verwarm deze en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Schoon gemaakt van pitten en in de schil, in partjes gesneden, doe je de aardappelen in de olijfolie. Schep ze goed om zodat de aardappelen ‘ingevet’ zijn met de olijfolie, strooi er kruiden zout en rozemarijn over, schep nogmaals om en zet de pan mét deksel erop, in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
TIPS
Een kruidenmix, tapenade van olijven of een pesto, ze zijn alle te gebruiken in een dressing voor groenten. Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten Pesto van daslook, het voorjaarskruid