Groenten stoom je in een pastapan. Wil je snel, makkelijk en met smaak je groenten bereiden? Pak een pastapan met inzet, zet 2 cm water op tot het kookt, doe je gesneden groentenmix in de inzet en zet deze bovenop het kokende water, deksel erop en na 10 minuten zijn je groenten klaar. Neem een schaal en doe er 1 eetlepel olijfolie en pesto in schep dit door elkaar, nu de gestoomde groenten en klaar ben je. Nb. Je kunt het gas er eerder onder uitzetten, de groenten garen door!
Groenten stoom je in een pastapan
PrintNODIG
- 400 GRAM GROENTEN:
- courgette, ui, sperziebonen, regenboog peen, bloemkool, broccoli, bleekselderij, pastinaak, biet, paprika, knolletjes, venkel, kiemzaden, spruiten, zoete aardappel
- een pastapan en water
- 1 eetlepel olijfolie
- pesto
- verse kruiden als peterselie, koriander en selderij
- peper en (kruiden)zout
DOEN
- Schil je groenten en snij ze in schijfjes, verdeel in kleine roosjes (bloemkool en broccoli) in stukjes (ui, courgette)
- Kook een liter water heet in je elektrische waterketel. Giet het kokende water in een pasta pan.
- Leg de mix van diverse seizoensgroenten samen in de inzet en ze stomen in 10 min. Prik er met een vork of mes in om te zien of ze gaar zijn, vooral snijbonen en pastinaak hebben soms net wat meer tijd nodig.
Tip! Zet het gas na 8 minuten uit, de groenten garen in het hete stoom water verder door. - Haal de inzet eruit en doe de groenten in een schaal. Schenk er olijfolie overheen en 2 eetlepels van een pesto of alleen wat zeezout, knoflook en verse of gedroogde kruiden. Klaar!
- Nb Bewaar het stoomvocht voor een soep of om een saus aan te lengen.