Groentenquiche waar je restjes in verwerkt! Een smakelijk en snel klaar gerecht waar je allerlei restjes groenten in kunt verwerken. Hier een stuk courgette, droge worst, rest van een blik artisjokharten. De geklutste eieren met kruiden binden het tot een geheel.
Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!
PrintNODIG
- 3 grote eieren
- stuk courgette
- bosui
- olijven
- rode peper
- knoflook
- winter postelein
- restje gedroogde worst
- 5 plakken rauwe ham
DOEN
- Neem een cake siliconen vorm en smeer deze in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met zijkant met 5 plakjes rauwe ham.
- Bak in een koekenpan stukjes courgette, bosui, olijven, rode peper met knoflook. Ze hoeven maar kort gebakken te worden want in de over garen de groenten verder. Als de groenten zijn afgekoeld doe je er in plakjes gesneden olijven bij en 3/4 artisjokharten in stukken. Roer goed door elkaar.
- Snij nu een stukje droge worst op in kleine stukjes. De postelein in gelijke stukken.
- Begin nu met het vullen. Eerst de afgekoelde groenten erin, dan het laagje met de droge woest, afsluiten de winter postelein.
- Breek 3 eieren boven een kom en kluts ze goed door. Doe er kruidenzout, peper en tijm of oregano bij en kluts dit goed door elkaar. Schenk het over de groenten heen. Zet de vorm weg in de koelkast tot dat het de oven in gaat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de cakevorm voor ca 20 minuten midden in de oven, op het rooster. Prik na 20 min. even in de quiche om te zien of die gaar is- droog is. Prikken met een satéprikker werkt prima. Is het nog vochtig, geef de quiche dan nog extra minuten. Haal uit de oven en laat even iets afkoelen. Snij de quiche in plakken.