Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok. De taartbodem is een mix van boekweit- en quinoa meel, een eetlepel pompoenpitten pasta, olijfolie en een ei. De vulling is vegetarisch (tuinerwtjes, ui, olijven en een paar blaadjes sla biet) en op smaakgemaakt met een zelf gemaakte peterselie pesto.
Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok
PrintNODIG
- 150 gr boekweitmeel
- 50 gr quinoa meel
- 1 ei
- 2 eetlepels pompoenpitten pasta (EkoPlaza)
- 1 eetlepel olijfolie
- theelepel baksoda
- half glas water
- Voor de vulling
- 5 artisjok harten (uit blok)
- 200 gr tuinerwtjes
- 2 ui
- 100 gr zachte geitenkaas
- 1 eetlepel peterselie pesto, zelf gemaakt!
- 8 groene olijven
- 1 ei
- wat kruiden zout
- wat (geroosterd) sesamzaad of nigella seeds
- en wat blaadjes slabiet
DOEN
- Maak eerst het deeg door alles bijelkaar in een kom te doen, behalve het water. Roer alles goed door en voeg in delen het water bij. Je kunt dit met een keukenmachine doen, met je handen kneed je de pompoenpitten pasta makkelijker door het deeg. Het deeg mag plakkerig zijn, als je er maar een stevige bol van kunt maken. Laat rusten voor ca 30 minuten.
- Ondertussen maak je de vulling. Snij de ui fijn en voeg ze samen met de tuinboontjes in een schaal. Blanceer ze even kort (2 min. in kokend water) of in een laagje water voor 2.30 in de magnetron.
- Giet het water af.
- Rol het deeg uit op een rond stuk bakpapier, net zo groot als je ovenschaal. Schuif je taartbodem met bakpapier in de ovenschaal en vorm de bodem mee met de schaal. Prik met een vork in de bodem, zo wordt deze mooi knapperig.
- Doe je groenten, olijven, ei, peterseliepesto, ui en zachte geitenkaas in een kom en meng ze goed.
- Leg de groenten op het deeg en verdeel het over de bodem.
- Strooi er zwart sesamzaad over de vulling en verdeel de 5 artisjok harten
- Zet de taart voor 20 minuten in de hetelucht oven, in het midden, op 180 graden,