Heek filet in het groen gestoofd in een römertopf. Heek en elke andere filet kun je hier voor gebruiken, verstopt tussen sperziebonen, doperwten, ui, in een saus van gepureerde broccoli met creme fraiche, wat witte wijn azijn, wijn en ansjovis filet in de römertopf die je in een koude oven zet, dan verwarmd tot 200 graden voor ca 40 minuten.
Heek filet in het groen gestoofd in een römertopf
PrintNODIG
- 1x gepureerde broccoli
- 3 eetlepels kruidenmix (een pesto als alternatief)
- 150 gram diepvries doperwten
- 150 gram sperziebonen
- 2 eetlepels groene reeds gekookte boontjes
- 1 grote zoete ui
- 2 eetlepels crème fraiche
- een half glas witte wijn
- een eetlepel witte wijnazijn
- 2 ansjovis filet
DOEN
- Bij dit gerecht ga ik er vanuit dat een kruidenmix al klaar staat, net zoals de broccoli puree. De diepvries groenten laat je van te voren ontdooien in een schaal met water.
- Begin met de römertopf voor minstens 10 minuten in het water te dompelen, zodat de schaal het water opzuigt. Haal de schaal uit het water en start met het vullen.
- Leg eerst de sperziebonen met doperwten door elkaar heen in de schaal. Dan de vis filet met een plakje coppa erop, schep de saus erop en verdeel de uien en groene boontjes over. Nb de saus maak je door 4 grote eetlepels broccoli puree zachtjes te verwarmen met 2 eetlepels van een (groene-) kruidenmix, de 2 eetlepels crème fraiche en de ansjovis. Laat eerst afkoelen voor je deze op de vis schept!
- De deksel kan erop en je zet de schaal in een koude oven. Nu pas stel je de oven in op 200 graden met onder en boven warmte voor 40 minuten. Na deze 40 minuten haal je de schaal uit de oven, haal de deksel eraf en prik in de vis of deze gaar is. Dit merk je snel als bv een saté prikker er zo door heen gaan en er niets blijft plakken.
Nb. Alle ingrediënten die je gebruikt zijn koud.
- Tip. Broccoli puree maak je snel door de broccoli met ui kort te blancheren en na te laten garen. Pureer dit met wat kurkuma dan behoudt het groen zijn kleur, peper en knoflook en eventueel nog wat kruiden erbij (tijm, oregano, rozemarijn of een mix ervan)
TIPS
Maak je eigen kruiden mix. Gebruik kruiden, olijven, ansjovis, noten of zaden, peper en kurkuma voor de kleur. Zie als voorbeeld Een snelle en praktische kruidenmix