Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico. Combineer dit met een groenten mix van rode kool, paprika, ui gekruid met oregano, gedroogde rode peper, zeekraal en olijfolie en je hebt een meer dan winterse avondmaaltijd.
Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico
PrintNODIG
- 1 doos Hertenbiefstuk van de Aldi
- 6 kalamata olijven zonder pit (uit een potje)
- 1/2 paprika
- 2 ansjovis
- grote lepel kappertjes afgespoeld
- 1 teen knoflook
- stukje gedroogde tomaat
- 1/2 theelepel gedroogde rode peper en tijm
DOEN
- Maak de saus als eerste. Neem een sauspannetje en bak als eerste, in kleine stukjes, de rode ui en knoflook aan, in een beetje olijfolie met kurkuma en zwarte peper.
- Doe dan alle andere ingrediënten erbij. Roer even goed door en schenk er een scheut balsamico azijn over. Haal van het vuur af en laat even afkoelen. Pureer tot een mooie iewat grovere saus. Schenk het terug in de sauspan en zet weg tot gebruik.
- De hertenbiefstuk is in een keramische koekenpan gegrild op een hoog vuur met weinig olijfolie, om en om zo’n 8 minuten en daarna weg gezet, van het vuur af, met aluminiumfolie bedekt.
- En terwijl je de hertenbiefstuk bakt staat de schaal met de groentenmix in de oven. Voor 20 minuten in het midden van de hetelucht oven op 180 graden. De saus verwarm je op een zacht vuur.