Histamine vrije saus bij een rollade. Gepofte knoflook, paprika en een ui zijn de basis van deze saus. Erbij verse oregano. De saus is aangelengd met een rode wijn en lactose vrije geiten creme fraiche, die verwarmd bij de rollade in de Römertopf gaan.
Histamine vrije saus bij een rollade
PrintNODIG
- 2 knoflook
- 1 rode paprika’s
- 1 ui
- verse oregano
DOEN
- Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden.
- Pak 5 vellen aluminiumfolie folie, groot genoeg om de 2 knoflook, ui en 2 paprika in te pakken. De ui en knoflook smeer je in met olijfolie en je vouwt het folie om erom heen zodat helemaal ingepakt is. De paprika’s snij je door midden en dan haal je de pitjes eruit. Per 2 helften smeer je ook deze in met olijfolie en vouwt de folie om de paprika’s heen.
- Leg de 5 pakketjes in de warme oven en laat ze ca 40 minuten poffen. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Neem een hoge beker en doe hierin de 4 paprika helften, de rode ui en van de 2 knoflook druk je de vulling in de hoge beker. Doe er de blaadjes van 3 takjes verse oregano bij en pureer tot een stevige saus.
Vervolg voor de saus in de Römertopf?
Pak een steelpannetje en giet er een klein glas rode wijn in, 3 eetlepels van de saus en 2 eetlepels geiten creme fraiche, verwarm zachtjes. Als je de Römertopf uit de oven haalt, doe voorzichtig, deze is heet. Haal de deksel eraf en giet de saus over de rollade. Deksel er weer op en de topf terug in de oven voor ca 40 minuten.