Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd? Dé ideale groenten avondmaaltijd maak je in één grote schaal waarin de verschillende groenten apart gekruid zijn en de schaal in 20 minuten op 180 graden roosterd in de oven. Eet het samen met een stukje rundvlees gegaard in 3,5 uur op 100 graden en je hebt een feestje op je bord.
Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?
PrintNODIG
- 1/2 grote rode paprika
- 150 gram boontjes
- 100 gram mini asperges
- 150 gran verse doperwten
- 100 gram rode kool
- 2 bosui
- oregano en tijm
- olijfolie
- knoflook, verse rode peper, gedroogde paprika
- kurkuma en zwarte peper
- geraspte schapen kaas
DOEN
- Gebruik een grote ronde schaal voor al je groenten. Leg ze nog onbewerkt in schaal om te zien of het past.
- Snij de rode paprika, er minstens de helft ervan in repen. De verse doperwten dop je. De boontjes, daar haal je de beide topjes en draadjes eraf. Het stuk rode kool snij je in reepjes. Van de asperges snij 1,5 cm van de stengel af.
- Nu het kruiden: De mini asperges zijn gekruid met olijfolie, kurkuma en zwarte peper. De rode paprika met olijfolie en gedroogde oregano, de doperwten met olijfolie en knoflook in stukjes, bosui in ringetjes en gedroogde rode paprika, de rode kool met olijfolie, verse rode peper in stukjes en fijn geraspte schapen kaas, de boontjes met olijfolie en gedroogde tijm. Nb Je kunt dezelfde olijfolie gebruiken en afwisselen kan natuurlijk ook.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal, eenmaal op temperatuur, er in voor 20 minuten.
- Eet deze groenten samen met een runderlap gegaard op 100 graden voor 3,5 uur in de oven. Blus de jus af met een balsamico azijn en wat bosuitjes.