Home made pesto, een bonenschotel met boekweit. Rooster de boekweit korrels en meng het met de pesto. De bonenschotel is gemaakt met tuinbonen, sperziebonen, sprouty, prei, peterselie, oregano, tijm met olijfolie.
Home made pesto, een bonenschotel met boekweit
PrintNODIG
- PESTO: mosterdblad, peterselie, basilicum, mizuna, lamsoor als verse kruiden.
- 1/2 ui
- 3 ansjovis
- 1 grote teen knoflook
- eetlepel kappertjes
- theelepel tijm
- theelepel kurkuma
- zwarte peper
- knoflook
- BONENSCHOTEL: een mix van 300 gram tuinbonen, sperziebonen en sprouty
- platte peterselie
- prei
- theelepel oregano
- theelepel tijm
- olijfolie
- kruidenzout
- 120 gram Boekweitkorrels
DOEN
- Voor de pesto, was je de kruiden als het nodig is. De ui, knoflook maak je schoon en snij je op in kleine stukjes. Snij alle kruiden in stukken. Was de eetlepel met kappertjes schoon. Neem een hoge kom en doe alle ingrediënten afwisselend in de kom. Het schaaltje met oregano, tijm, kurkuma en zwarte peper doe je de 2e keer erbij. Bij iedere keer pureren doe je er een flinke scheut olijfolie bij. De hoeveelheid kruiden heb ik in 3 keer gepureerd. Nb. In een blender kun je alles in 1 keer pureren.
- De bonenschotel is een mix van de bonen door elkaar. De prei in ringen en de peterselie is fijn gesneden. De oregano en tijm er overheen gestrooid. Besprenkeld met een ruime eetlepel olijfolie, die je goed door de bonen heen schept. Als laatste bestrooid met kruidenzout. 20 minuten in een vormverwarmde oven op 180 graden.
- De boekweitkorrel rooster je in de koekenpan, zo’n 5 minuten op een hoog vuur. Neem de pan van het vuur en doe er een flinke schep van de home made pesto door.
- Schep de bonenschotel op de ene helft van een bord. De andere helft is voor de boekweit met pesto. Strooi er wat geraspte kaas over.