Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’. Een groentenschotel welke je zo maakt, gezond is en veelzijdig als je minimum van 4/5 groenten gebruikt. Olijfolie, kruiden erover en dan tussen de 15/18 minuten in de hetelucht oven op 180 graden. En klaar is het!
Hoofdgerecht voor 's avonds 'geroosterde groenten'
PrintNODIG
- Ca 500 gram groenten zoals rode-, witte-, groente kool, spruitjes, boerenkool, ui, prei, knolraapjes, venkel, courgette, paprika, zoete aardappel, pompoen, bloemkool, broccoli, bimi, wortel, pastinaak, sperziebonen-, snijbonen, peultjes, rucola, waterkers
- Kruiden (vers of gedroogd) als platte peterselie, oregano, bieslook, koriander, salie
- Specerijen als kruidenzout, kurkuma, zwarte peper, verse rode peper, knoflook, venkelzaadjes
- Zaden en noten als sesamzaad, nigella seeds, para-, wal- of pecannoten
- En een extra vergine olijfolie
DOEN
Weeg je groenten af, zo heb je een beeld van het totaal gewicht en de mix.
Was en snij je groenten in vergelijkbare stukjes, plakjes, ringen en blokjes. Dit is maakt dat de groenten gelijktijdig gaar zijn. Nb boontjes hebben extra tijd nodig om te garen (18 minuten).
Doe de groenten samen in een ovenschaal en hussel ze goed door elkaar. Schenk er minstens 2 eetlepels olijfolie overheen, hussel opnieuw en zie dat de groenten een glans van de olijfolie hebben. Strooi nu de kruiden en specerijen erover. Je kunt het zo laten of alsnog een keer goed door scheppen.
Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal midden in de oven voor 15/18 minuten. Klaar!
Tip. Om extra groenten toe te voegen, kun je de geroosterde groenten opscheppen op een bord, waar je al veldsla, baby spinazie of andere sla variant op hebt gelegd.
Tip. Een zelfgemaakte pesto of tapenade aangelengd met olijfolie, is ook een smaakmaker als dressing.
Tip. Voor de niet histamine gevoeligen onder ons, kun je ook tomaat, aubergine, paddestoelen en biet gebruiken.
TIPS
Een idee voor een dressing: Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing