IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes. Dit bijzonder dessert heeft wel wat werk nodig heeft en je resultaat is verrassend. Als je zoals ik vergeet het ijs er op tijd uit de vriezer te halen en je laat het ‘ontdooien’ in de magnetron dan is het resultaat ‘zacht en uitgezakt’! ;-((
IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes
PrintNODIG
- 300 g Griekse yoghurt
- 40 g pistache nootjes
- 1 rode biet
- 600 ml rode bieten sap
- 2 eetlepels honing
- 4 blaadjes gelatine
- 1/2 granny smith
- 1 kleine granaatappel
- 100 g geroosterde amandel
- peper
DOEN
- Breng de Griekse yoghurt op smaak met honing en peper. Proef of het zoet, peperig en lekker is en schep de yoghurt over in een siliconen vorm, zet weg in de vriezer. (Haal het yoghurtijs uit de vriezer 1 uur voor gebruik en bewaar in de koelkast)
- Kook de bietensap, terwijl je de gelatine weekt in water. Knijp de velletjes uit en voeg toe aan het sap en roer goed door zodat het oplost. Giet het warme sap over in een bakje en zet afgekoeld weg in de koelkast. Het sap wordt een gelei, roer het door voor gebruik.
- De rode biet schil je. Snij er dunne plakjes van of gebruik een mandoline. Bewaar de plakjes in wat water met sap, ook in de koelkast. Snij de granaatappel door midden en verwijder de pitjes met een theelepel. Vang het vocht op samen met de pitjes, bewaar deze. De appel snij je in plakjes net voor gebruik.
- Pureer de pistache nootjes met de stevia kristal suiker en voeg er langzaam water bij zodat je een mooie crème krijgt, bewaar ook deze in de koelkast.
- Opmaak? Zet alles in volgorde klaar. Te beginnen met een dessert bordje met daarop een een grote eetlepel (doorgeroerde) bietensap, dan een eetlepel yoghurt, 2 bietenschijfjes er naast, gesprenkeld er over de pistache crème, de geroosterde amandel, granaatappelpitjes en wat sap en dan het yoghurt ijs uit de siliconen vorm.