IJs van yoghurt met citroen maak je heel gemakkelijk met een siliconenvorm. Meng de yochurt met citroensap en wat geraspte schil en een beetje honing. Vul de siliconen vorm, dek af en zet weg in de vriezer. Maak dit toetje op met mango, peer en amandel schaafsel. Een feestje op je bord.
IJs van yoghurt met citroen
PrintNODIG
- Een stevige yoghurt, Grieks of Turks
- 1 (bio) citroen
- 1 mango
- 1 peer
- amandel schaafsel
- gedroogde mango
DOEN
- Neem een siliconen vorm die per persoon 3 ijsjes geeft.
- Maak een mengsel van de yochurt, citroensap en wat geraspte citroen. Proef! Ik heb er wat honing bij gedaan want de yoghurt vond ik te zuur. Nb Voor je de vormpjes vult, kun je in iedere vorm wat citroenvruchtvlees of gedroogde gele rozijn er in doen, waarna je met een opscheplepel de vormpjes vult. Verdeel het yoghurt mengsel over de vormpjes en dek af met een plastic folie. Zet weg in de vriezer.
- Haal het ijs van ter voren eruit anders is het ijs te hard.
- Schil de mango en peer. Snij de mango in blokjes, de peer in partjes. Hak de gedroogde mango in stukjes of pureer ze.
- Neen een dessert bordje en leg er 3 ijsvormpjes op. Verdeel de stukjes mango en peer over de bordjes. Strooi het amandelschaafsel erover en als laatst de gedroogde mango.