Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar! Weet wat je eet, zorg voor kleur en variatie en doe het makkelijk, dat is mijn idee.
Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!
PrintNODIG
- 1 struik paarse boerenkool
- 1/2 bosje paarse bimi (kleine broccoli) 'De Versman Bezorgd'
- prei
- paprika
- ui
- groene olijven
- Ras el Hanoet
- wilde spinazie
DOEN
- Was de paarse boerenkool en laat goed uitlekken of dep droog. Scheur de bladeren van de stengel. Besprenkel de boerenkool met olijfolie, zout en peper. Hussel goed door elkaar.
- Gebruik 2 stonkjes bimi of snij er 1 doormidden. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout.
- Was de wilde spinazie en dep deze droog. Scheur ook hier het blad van de stengel. En besprenkel met olijfolie.
- De prei, rode paprika, ui en olijf snij je op in ringen of in kleine stukjes. Besprenkel met olijfolie en flink wat Ras el Hanout. Hussel dit goed door de groenten heen.
- Het gehakt in muffin vorm? Zie recept verwijzing hier onder.
- Neem een bakblik en leg er een vel bakppaier op. Verdeel de groenten en gehakt op het blik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet het blik midden in de oven voor 15 minuten. Doe je het iets langer (20min) dan krijg je ietwat verkleurd blad omdat het te lang was. NB Het gehakt is in 15min gaar.
TIPS
Gehakt in muffin vorm? Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet