Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen! Op smaak met rode pittige peper, knoflook, kurkuma, zwarte peper, tijm, oregano en gedroogde paprika. Voor de stevigheid wat spelt paneermeel er door gemengd. Bak ze in ca 20 minuten.
Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!
PrintNODIG
- 200 gram kipgehakt (EkoPlaza)
- 1 teen knoflook
- 1 verse kurkuma wortel of theelepel poeder
- 1/3 rode peper
- theelepel tijm, -oregano,- gedroogde rode paprika
- wat zwarte peper
- wat kruidenzout
DOEN
- Doe al je ingredieënten in een schaal en meng ze door elkaar. Doe het gehakt erbij en meng het met je handen. Blijft het gehakt plakkerig, doe er dan een flinke eetlepel paneermeel erbij en meng dit ook goed door het gehakt. Maak van het gehakt 2 platte schijven.
- In een koekenpan verhit je samen wat roomboter met olijfolie en bak je op een gemiddeld vuur de platte schijven om en om in ca. 20 minuten.
- Eet ze bij gestoomde of geroosterde groenten.