Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven met zeewier en een scheutje wijn. De venkel in dunne plakjes, de vis ingesmeerd met dillepesto met 2 plakjes rauwe ham. Aluminium folie over de schaal heen en die gaat voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Maak er een gestoomde groentenmix bij en je bent klaar in 30 minuten.
Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven
PrintNODIG
- 300 gram 1 kabeljauwfilet of een andere witvis
- 2 venkel
- gedroogd zeewier
- 2 plakjes rauwe ham
- scheutje wijn
- olijfolie
- dille pesto
- 300 gram groenten mix om te stomen (broccoli, paprika, ui, snijboon)
DOEN
- Begin met de venkel in dunne plakjes te snijden en leg ze in een platte schaal waar een laagje olijfolie in ligt.
- Strooi over de venkel het gedroogd zeewier. Smeer de kabeljauwfilet in met dille pesto. Onder en boven op een plak ham. Schenk om de vis een beetje wijn of water.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schaal met aluminium folie erover, midden in de oven, voor 20 minuten. Prik eventueel met een saté pen in de vis om te zien of deze gaar is na de 20 minuten.
- Terwijl de vis in de oven staan, snij je de groenten in stukjes en plakjes. Neem de pastapan en zet 2 cm. water op. Kookt het water? Zet de inzet met gaatjes én de groenten erin en stoom ze voor 10 minuten. Doe de groenten over in een schaal waar je over de warme groenten, de olijfolie, kruiden en/of pesto kunt doen. Schep even om.
TIPS
Wil je zelf de dille pesto maken? Zie Dille pesto