Kalkoenfilet in een mosterd creme saus. Deze saus maak je zo en is te gebruiken, ook bij kip en varkensfilet. En zonder vlees gecombineerd met granen en of bonen, een lekkere vegetarische maaltijd. Nodig zijn boter, olijfolie, crème fraiche, knoflook, kurkuma, zwarte peper, handje noten en een mosterd naar smaak. Thats it!
Kalkoenfilet in een mosterd creme saus
PrintNODIG
- 300 gram kalkoenfilet in blokjes
- 1/2 bakje crème fraiche
- 25 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- knoflook
- 1/2 theelepel kurkuma en zwarte peper
- 3 eetlepels mosterd
- ca 400 gram diverse groenten
DOEN
- Begin om je groenten schotel klaar te maken. Een mix, hier van snijbonen, restje groene kool en cavolo nero. Wil je ze roosteren? Sprenkel er olijfolie over en wat kruidenzout: 20 minuten op 180 graden en klaar zijn je groenten. Stomen kan ook: 10 minuten in een pasta pan met inzet een een laagje van 2cm kokend water.
- Gebruik voor de saus een pan met dikke boden. Smelt op een laag vuur de boter met olijfolie, doe er de fijn gesneden knoflook, kurkuma en zwarte peper in en laat dit zachtjes stoven. Doe er nu de kalkoenblokjes bij en bak ze op een hoger vuur rondom bruin. Strooi er wat kruidenzout over. Is al het vlees rondom bruin? Voeg nu de crème fraiche toe. Ongeveer 1/3 van het bekertje en schep dit goed door het vlees heen. Laat even sudderen voor 5 minuten.
- Voeg nu de in stukjes gesneden noten en 1 voor 1 de eetlepels mosterd toe. Hier is gebruik gemaakt van de pittige. Proef tussen door! Zo vind je de saus al pittig bij 2 eetlepels? En de honing mosterd, hier niet gebruikt, kan snel overheersend zijn door de honing smaak. Proeven dus.
TIPS
Stomen in een pasta pan? Zie het recept Stomen in pasta pan