Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht met 3 kleuren paprika en amandes de mer, grote schelpen met veel vlees. Voor dit recept kun je ook spagetti en vongole gebruiken. Je roerbakt eerst de groenten, vervolgens stoom je de zee-amandel open en als laatst schep je er de gekookte pasta door heen.
Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht
PrintNODIG
- 120 gram kamut pasta
- 1 kilo zee-amandel,
- een glas witte wijn
- 1 rode-, oranje- en groene paprika
- 2 ui
- 1 groene peper
- 1 teen knoflook
- 1 bosje platte peterselie
DOEN
- Was de schelpen schoon onder stomend water. Zijn er schelpen open en die gaan niet meer dicht als je er een tik opgeeft? Gooi deze weg.
- Kook de pasta eerst.
- Dan bak je de groenten. De schelpen doe je er op het laatst er bij, met de deksel er op, zo stoof je ze open. Heel kort, 2 minuten anders word het vlees taai.
- Snij de parika’s in dunne reepjes of in blokjes. De ui snij je fijn en een teen knoflook. Verdeel de (gewassen) peterselie in 2 groepjes; de steeltjes en de blaadjes.
- In een ruime koekenpan of wok schenk je een scheut olijfolie en bak hierin de knoflook, groene peper, steeltjes van de peterselie. Na enkele minuten voeg je de ui en paprika er bij, schep veelvuldig om. Nadat ze goed gebakken zijn blus je de groenten af met een glas wijn. Leg de schelpen er boven op, de deksel op de pan en zet het vuur even hoog zodat het vocht de schelpen open stoomt. Na 2 minuten haal je de pan van het vuur en schep je de pasta er door heen. Zo vermengen de smaken zich goed.
- Neem een diep bord en verdeel de pasta, paprika en schelpen en strooi er de blaadjes van de peterselie er over.
- NB Schelpen die ook dicht blijven na het stomen, gooi ze weg.