Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel. Snij de groenten in schijfjes en stapel ze afwisselend in de rondte van de schaal. Kruiden en een mix van olijfolie en roomboter, gaat de schotel voor 40 min in de oven. Nb. Kan natuurlijk ook op 21/2 gegeten worden!
Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel
PrintNODIG
- 500 gram zoete aardappel
- 500 gram roseval
- 500 gram zoet/zure appel
- 500 gram rode ui
- extra virgine olijfolie
- 1 grote teenv knoflook.
- 3 takjes verse rozemarijn, 2 takjes verse oregano en 6 laurier
- 25 gram roomboter en 1 flinke eetlepel olijfolie
- peper en zeezout
DOEN
- Schil de zoete aardappel en snij ze op in schijfjes. Besprenkel ze met olijfolie.
- De rozeval spoel ze schoon en je snijd ze met schil ook in schijfjes. Besprenkel ze ook met olijfolie.
- De rode ui schil je en snij je ook in schijfjes. Besprenkel ze met olijfolie. Tot zover kun je dit eerder voorbereiden. Zet alles weg in afgesloten bakjes in de koelkast.
- Uit de appel haal je met een appel boor het klokhuis en deze snij je ook in schijfjes. Besprenkel ze met citroen, zodat ze niet verkleuren.
- Neem een grote ovenschaal en smeer deze in met olijfolie. Rond of langwerpig, dat doet er niet toe. Maak stapeltjes met de diverse groenten en leg ze in de rondte van de ronde schaal. In het geval van langwerpig, in 3/4 rijen.
- Snij de verse rozemarijn en verse oregano fijn en verdeel ze over de schaal. Snij ook de knoflook fijn en verdeel het over de schaal. Stop her en der een laurier tussen de schijven.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Smelt in een pannetje 25 gram roomboter en een flinke eetlepel olijfolie. Zorg dat de twee goed mengen en verdeel druppels gewijs de roomboter/olie mix over de schaal. Zet de schaal voor 40 minuten in de oven.