Kidneybonen, chocolade met noten en gember. Een variant op een recept uit de NRC, hoe bonen meel kunnen vervangen! Goed snoepen en lekker luchtig, je eet zo weg.
Kidneybonen, chocolade met noten en gember
PrintNODIG
- 1 blik kidneybonen
- 3 eieren
- 75 gram diverse noten gepureerd: paranoot, pecan-, hazel- of walnoot
- 70 gram kokosbloem suiker
- 1 eetlepel blueberry sirop
- 125 gram roomboter
- 75 gram pure chocolade 72%
- 30 gram cacaopoeder
- eetlepel gember uit een potje
- wat sesamzaadjes
DOEN
- Pureer de noten samen tot een fijn mengsel.
- Giet de bonen over in een zeef of vergiet en spoel ze goed schoon, zodat het vocht waarin ze zaten er af gespoeld is. Pureer de bonen samen met de gember en blueberry sirop tot een massa met wat stukjes.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de boter in een schaaltje, in de (magnetron) oven (900W 1 minuut) of smelt au bain marie. Roer goed door elkaar.
- Pak een grote schaal en doe er het gepureerde bonen mengsel in. Breek 3 eieren en schep deze goed door de bonenpuree heen. Doe er het suiker en cacaopoeder bij en schep het goed door elkaar heen. Dan de gepureerde noten, ook deze schep je goed door elkaar heen. Dan doe je het schaaltje met de gesmolten boter/chocolade erbij en schep deze ook weer goed door het bonen mengsel heen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schep het bonen mengsel over in een siliconen vorm die je lichtjes hebt ingevet met olijfolie. Deze heeft 11 vullingen. Je kunt ook een tulband gebruiken of een cake vorm. Sprenkel er wat sesamzaadjes over.
- De gevulde siliconen vorm gaat voor 25 minuten in de heteluchtoven. Laat deze kidneybonen lekkernij afkoelen in zijn vorm op het rooster. Na ca 15 minuten haal je ze zo uit hun vorm en laat je ze verder afkoelen op het rooster. Snoep lekker!