Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad. Het gehakt in gekruid met peper, kurkuma en oregano. Verdeel het in 2 delen, de 1 wat groter dan de ander en maak ze plat. De kleine smeer je in aan één kant met de mosterd. De bovenkant met paprika poeder. En verder mosterdblad, fijn gesneden knoflook.
Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad
PrintNODIG
- 250 gram kipgehakt
- theelepel kurkuma met zwarte peper
- een eetlepel oregano
- handje mosterdblad
- eetlepel mosterd
- verse knoflook
- 2 eetlepels olijven
- paprika poeder
- verse knoflook of 1 stengel bosui
DOEN
- Start met het kruiden van het gehakt met de kurkuma, peper en oregano. Maak er 2 verschillend van grootte, plat gehakt van.
Neem een kleine schaal en besprenkel deze met olijfolie. Leg de grootste plak gehakt er in. Leg hier bovenop fijn gesneden mosterdblad en in ringetjes gesneden knoflook. De kleine plak smeer je aan één kant in met mosterd, de andere kant met paprikapoeder. Leg deze op de grote plak. Verder het mosterd blad er op en rond om. Vergeet de olijven niet. - Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Snij voor de groenten: de rode kool, broccoli en pastinaak in vergelijkbare grootte. Doe ze samen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruidenzout en gedroogde tijm. Schep goed door elkaar heen.
- Zet als eerste het gehakt in de voorverwarmde heteluchtoven. Na 5 minuten doe je de groenten schotel erbij voor 18 minuten.
- Snij het gehakt door midden en verdeel ieder deel in een diep bord. Schep de geroosterde groenten er om heen.