Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout. Ras el Hanout, een mooie specerijenmix. In de oven samen met een schaal groenten die je goed gekruid hebt, voor 20 minuten op 190 graden.
Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout
PrintNODIG
- 250 gram kipgehakt
- 2 theelepels Ras el Hanout
- 8 steeltjes verse koriander
- 1/2 klein uitje
- 1/3 rode hete peper
- kruidenzout
- sesamzaad en nigella seeds (Oosterse/Turkese winkel)
- GROENTENSCHOTEL
- 1/3 bloemkool
- grote gele paprika
- 1/4 groene kool
- 1/2 klein uitje
- 1 teen knoflook
- 3 takjes verse oregano (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 theelepel gedroogde rode paprika (Turkse winkel)
DOEN
- Doe het gehakt in een kleine glazen schaal. Was je koriander en haal 1 cm van de steeltjes af en snij de koriander fijn. Hetzelfde doe je met de rode peper en het 1/2 uitje. Strooi er de Ras el Hanout bij en wat kruidenzout. Meng het gehakt goed met je handen. Over gehakt strooi je sesamzaad en nigella seeds. Druppel er wat olijfolie over en zet weg in de koelkast.
- Maak nu je groentenschotel klaar. Snij de 3 groenten fijn, strooi er gedroogde paprika over, rits de takjes oregano en verdeel ze over de schotel. Besprenkel de schotel met een mooie olijfolie. Bv Abea van Kreta.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Zet beide schalen in de oven voor 20 minuten.
- Neem een bord en leg er eerst een sla op bv. babyspinazie. Dan verdeel je de groenten op het bord en het kipgehakt snij je op in 6 stukken en verdeel je op ieder bord 3 stukjes.
TIPS
ABEA extra virgine olijfolie koop je online als je 'm niet meeneemt vanaf Kreta zelf. http://greek foodtales