Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix, histamine vrij en zo klaar. De kipfilet knip je in stukjes, de saus is een combinatie van crème fraiche met mosterd en kurkuma, gedroogde paprika en peper. De mix bestaat uit speurzie-, pronk-, gele bonen op smaak gebracht met olijfolie, platte peterselie, tijm.
Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix
PrintNODIG
- kipfilet 300 gram
- 125 gr creme fraiche
- 3 eetlepels mosterd
- olijfolie
- kurkuma, rode hete peper en zwarte peper
- groene peper
- BONEN: pronk-sperzie-gele bonen ruim 400 gram
- 20 stengels platte peterselie, tijm en gedroogde paprika
DOEN
- Start met het klaar maken van de bonenmix, terwijl die in de oven staat, maak je de romige mosterd saus met de kip erin klaar.
- Snij de 3 verschillende bonen in stukjes, het liefst even groot. Snij de platte peterselie in fijnere stukjes. Doe alles in een ovenschaal en hussel het goed door elkaar heen. Besprenkel de mix met flink wat olijfolie, strooi er tijm, gedroogde paprika en wat kruidenzout bij en schep alles goed door zodat de olijfolie zich goed verdeeld door de groenten heen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht en op temperatuur, zet je de schaal in het midden van de oven, voor 20 minuten, erin.
- Maak nu de saus. Knip de kipfilet in stukjes. Neem een braadpan of een gietijzeren, in ieder geval 1 met een dikke bodem, die de warmte langzaam verspreidt. Doe in de pan een scheut olijfolie, verwarm deze en doe er de kipfilet bij. Roerbak de kip totdat ieder stuk rondom aangebraadt is. Doe er nu de creme fraiche bij en schep deze goed door. Doe er nu de eetlepels mosterd bij, 3 á 4, afhankelijk van de scherpte van de mosterd en je eigen smaak. Roer dit goed door. Voor een extra smaak accent nog een licht groene peper in stukjes toegevoegd. Proef! Laat alles op een zacht vuurtje stoven en na 10 minuten zet je het vuur uit. Het gaart nog na.
- Je kunt bij het bord opmaken als eerste op het bord een salade neer leggen, dan vervolgens de bonenmix en er over verdeeld de kip in de romige mosterd saus.