Kip gemarineerd is zoet en kleverig van een saus van honing, gember en soja. Doe dit een dag van te voren en je eet je vingers erbij op. Maak de marinade, snij de kip in en smeer de drumsticks in met de saus, zet de oven op 160 graden en rooster ze voor ca. een uur en het vlees valt van het bot af.
Kip gemarineerd is zoet en kleverig
PrintNODIG
- (biologische) kip, poten of drumsticks
- marinade: honing, sojasaus, gember uit een potje, olijfolie, knoflook, spaanse peper, kruiden zeezout
- een schaal voor de oven of anders aluminium folie op het bakblik
DOEN
- Verwarm op een zacht vuur, in een pannetje 3 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel olijfolie, wat gember fijngesneden en 1 theelepel siroop uit het potje, de knoflook en spaanse peper fijn gesneden. Is alles goed vermengd laat het even afkoelen.
- Leg de kip in een schaal en smeer met een kwast de kip goed in met de marinade. Hou je saus over, druppel deze met een lepel over de kip heen. Strooi er nog wat kruiden zeezout overheen.
- De (hetelucht) oven zet je aan op 160 graden. Zet de schaal midden in de oven voor ca. 1 uur. Haal iedere 15 minuten de schaal uit de oven en draai de kip of drumsticks om, schep het vocht in de schaal over de gedraaide drumsticks heen. Halverwege kun je er nog wat olijfolie aan toevoegen als je ziet dat het vocht teveel indroogd.
- Eenmaal klaar zijn ze lekker bij een salade, groenten mix, een nasi gerecht of koud bij een lunch.
TIPS
Zet de laatste 10 minuten de oven even op 200 graden Grill, dit zorgt voor een extra krokant laagje.