Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto. Een rollade heerlijk en gezond gevuld met groenten en een pesto. De coppa zorgt ervoor dat de kip niet uitdroogt tijdens het braden. De rollade kun je van te voren braden, koud eten of toch nog even verwarmd in de jus van ghee, olijfolie met paprika saus.
Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto
PrintNODIG
- 400 gran kipfilet, 2 borststukken
- 6 plakken coppa
- boerenkool pesto
- 6 takjes platte peterselie
- 1 stengel palmkool, cavelo nero
- bindtouw
- grote eetlepel ghee
- 2 grote eetlepels olijfolie
- kruidenzout en peper
- potje paprika saus (of gegrilde paprika uit een pot gepureerd)
- wat water
DOEN
- Snij de kippenborst in 2 stukken. Neem 2 vellen huishoudplastic en plaats in filet stuk er tussen. Sla met een deegrollen de kipfilet plat. Doe dit ook met de andere filet. Leg de 1e filet op een plat bord. Smeer de bovenkant in met een (boerenkool-) pesto, leg er 3 plakjes coppa op. Leg het 2e platgeslagen filet er bovenop. Smeer weer in met de pesto, 3 plakjes coppa. Verdeel de platte peterselie erover en de stengel palmkool in 2en erover.
Rol de kipfilet vanaf één kant op en je hebt een rollade. - Opbinden met bindtouw? Begin aan 1 kant. Haal het bindtouw onder de kiprollade door en maak er een knoop in. Dan haal je het touw weer onder de rollade door en maak boven op een knoop, dit herhaal totdat je zo’n 5/6 knopen hebt gemaakt. Haal dan het bindtouw onder de lengte van de rollade en knoop vast met de 1e knoop. Herhaal eventueel nog een keer. De rollade is klaar om te braden. Wegzetten, goed ingepakt in huishoudfolie, in de koelkast, kan natuurlijk ook.
- Voor het braden gebruik je een stoofpan. Verwarm er de eetlepels ghee met olijfolie tot het goed warm is. Leg de rollade erin en braad rondom aan. Kruid de rollade met een kruidenzout en peper. In 20 minuten krijgt de rollade een mooie kleur. Voeg er een glas paprika saus erbij, roer dit goed er door heen en rol de rollade rondom er door. Haal de rollade warm eruit onder een vel aluminiumfolie, zo blijft het warm. Voeg aan de jus een glas water toe en zet het vuur even hoog.
Knip het bindtouw door en snij de rollade op in plakken.