Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne. Lasange vellen gemaakt van groene linzen is een geweldig product! Maak er een ruime saus bij zodat ieder gebruikt vel ermee besmeerd kan worden. Verder werkt het als ieder ander lasange recept.
Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne
PrintNODIG
- 9 groene linzen lasagne vellen
- SAUS
- pot geroosterde gele paprika
- 1 verse rode paprika
- 1 zoet ui
- 1 grote teen knoflook
- KIPGEHAKT
- 250 gram kipgehakt (oa EkoPlaza)
- kurkuma
- zwarte peper
- kruiden zout
- gedroogde of verse tijm
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 rode puntpaprika
- sesamzaad
- geraspte kaas
DOEN
- Start met het maken van de saus. Gebruik een staafmixer, Nutribullit of blender. Van de gele paprika giet je het vocht uit het potje weg. Spoel eventueel de paprika schoon met water. Doe ze in een hoge kom. Schil een zoete ui en snij deze klein, doe er bij in de kom. De knoflook snij je in stukjes. Een 1/2 rode puntparika snij je ook in stukjes. Pureer tot een gladde massa. klaar.
- Het gehakt bak je in de olijfolie, 10 minuten, met toevoeging van kurkuma, zwarte peper, kruidenzout en tijm.
- Zet nu alles klaar.
- Neen een grote ovenschaal waar 3 vellen naast elkaar kunnen liggen. Besmeer de bodem met de paprika saus. Leg de 1e vellen erop en besmeer ze op. Verdeel de in plakjes gesneden courgette over de vellen. Besmeer de courgette.
- Neem nu de volgende vellen en besmeer ze afzonderlijk aan beide kanten en leg ze op de courgette. Verdeel nu de in ringen gesneden prei. Besmeer de vellen lasagne opnieuw aan beide kanten en leg ze op de prei.
- Verdeel over de laatste vellen lasagne het kipgehakt. Strooi er sesamzaad overheen. En als laatste een ruime hoeveelheid geraspte (schapen of geiten) kaas.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal voor 25 minuten midden in de hetelucht oven.