Kippenlevers paté als voorafje. Deze kerst aan het voorbereiden. Dit voorafje kun je ruim van te voren maken én is zo klaar! Nb ook als hapje te verwerken bij een borrel.
Kippenlevers paté als voorafje
PrintNODIG
- 350 gram kippenlevers
- 1 kleine ui
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- stukje rode peper
- takje verse salie
- takjes verse platte peterselie
- eetlepel tijm
- 50 gram lactose vrij boter
- grote eetlepel ghee
DOEN
- Start met het fijn snijden van de ui, knoflook en rode peper.
Neem een stoofpan, één met een dikke bodem, verwarm de 50 gram boter, bij het kleuren van de boter bak je de kippenlevers kort, 4 minuten, om en om. Haal de levers uit de pan. Een beetje rosé is geen probleem. - In dezelfde boter bak je de ui, knoflook en rode peper, fijn gesneden. Strooi er kurkuma en zwarte peper erbij. Roer goed door elkaar heen, zet het vuur zachter en laat voor 10 minuten stoven. Doe dan de kruiden erbij. Roer goed door elkaar heen. Doe de gewassen kappertjes erbij. Roer door elkaar. Tip! Doe er een klein scheutje balsamico azijn, cognac of rode wijn bij.
Nu doe je de gebakken kippenlevers erbij. Roer goed door elkaar. - Schep nu alles over in een blender of Nutribullit en pureer tot een mooi gladde massa.
Neem een siliconen vorm voor 4 of 6. Vet ze in met een olijfolie. Schep de massa over in de 4 vormen. Druk aan. Smelt nu in dezelfde stoofpan een grote eetlepel de ghee. Gesmolten kun je de ghee schenken over de top van de vullingen. Zet de siliconen vorm weg in de koelkast. De toplaag stijft op en voorkomt verkleuring en schermt af. - TIP! Zet de siliconen, als de paté is afgekoeld, is de vriezer. Voor gebruik haal de paté uit de vormen en laat ze op kamer temperatuur komen. Rechtstreeks uit de koelkast en uit de vorm, komen ze gemankeerd er uit. Zoals op de foto.