Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes. Zo bedacht en al kokend wist ik dat het geen compacte paté zou worden…. Geen lactose vrije boter in huis! Nu als een grove ‘saus’ te eten. De smaak is trouwens goed. Als vulling in een pitta broodje of door een warme ‘glutenvrij’ pasta of nog even kort gebakken bij gestoomde groenten? Prima te bewaren in de vriezer.
Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes
PrintNODIG
- 1 verpakking kippenlevertjes 500 gram
- 2 ui
- teen knoflook
- 1 wat gedroogde peper
- 2 eetlepels kappertjes
- 10 olijven ontpit
- balsamico azijn
DOEN
- Start met het snijden van de ui, knoflook en rode peper. Doe ze bij elkaar in een kom om te pureren. Verwarm een laagje olijfolie in een stoofpan en roer het uimengsel hier goed door heen. Laat even stoven. Doe er dan de kippen levertjes erbij en roer alles goed door elkaar heen. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes bakken.
- Na 10 minuten doe je er een half glas balsamico azijn erbij, de olijven en kappertje, die je even spoelt zodat het zuur er af in. Roer dit alles goed door de kippenlevertjes heen en laat weer even zachtjes bakken met de deksel erop voor ca 10 minuten. De levertjes zijn nog wat rood van binnen. Wil je ze geheel doorbakken, bak ze dan nog 10 minuten langer.
- Maak een siliconen vorm klaar, ingevet met olijfolie en plakjes coppa. Schep de kippenlevertjes over in deze vorm, druk het goed aan zodat het goed verdeeld en laat afkoelen. En toen dacht ik nadat ik het had weggezet in de koelkast, dit stijft op, ook zonder het te pureren en een laagje boter erop. Niet dus 🙂 Geen probleem dan gebruik je het gewoon anders. In een pitta broodje gaat het zonder probleem. Door een warm (glutenvrije) pasta ook.