Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan. Pompoen, rode ui, groene peper, prei, wortel stoof je in olijfolie en balsamico azijn. De pan voor 20 minuten de oven in en dan de bonen, olijven en een stuk zachte geitenkaas erbij. Opnieuw de oven in voor 10 minuten. En klaar is deze stoofschotel. Schep direct op of verwarm later.
Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan
PrintNODIG
- 1 kleine pompoen
- 2 rode ui
- 2 teen knoflook
- 1/2 groene peper
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel kruidenzout
- 1/2 prei
- 2 wortel (regenboogpeen)
- 2 takjes verse salie
- 1 theelepel gedroogde tijm en oregano
- 2 eetlepels witte balsamico azijn (Frattoria La Vialla)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels olijven zonder pit
DOEN
- Start met het klein snijden van de peper en de rode ui.
- Neem een grote stoofpan en giet er 3 eetlepels olijfolie in. Verwarm zachtjes en bak de groene peper met ui samen voor 5 minuten, deksel op de pan! Knijp de knoflook fijn boven de pan, strooi de kurkuma, zwarte peper en kruidenzout erbij, roer goed door elkaar heen, deksel even op de pan, om het te laten stoven, op een zacht vuur!
Na 5 minuten doe je de prei, in ringen gesneden, de wortel in kleine plakjes en de pompoen (met schil) in grote stukken gesneden, erbij. Roer goed door elkaar heen. Dan gaan de kruiden erbij. Snij de salie fijn en strooi over de groenten heen, ook de oregano en tijm. Schep goed om. De pan gaat de oven in. - Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Op temperatuur? Zet de stoofpan met deksel erop in de oven voor 20 minuten.
- Haal de bonen uit hun blik en spoel ze af. Snij de geitenkaas in stukjes. Haal 2 eetlepels olijven uit de pot. Haal de pan uit de oven, haal de deksel eraf en doe de bonen, de olijven en geitenkaas erbij. Schep alles goed door elkaar heen. Zet de pan met deksel terug in de oven voor 10 minuten. De stoofschotel kan nu gegeten worden.