Konijn met saus in een römertopf? Maak eerst een heerlijke saus en bereid dan de konijnenbouten of een heel konijn. De römertopf week je eerst ca 15 minuten in koud water. Hierna gaat het konijn in de schaal koud de oven in.
Konijn met saus in een römertopf?
PrintNODIG
- 6 konijnenbouten of 1 heel konijn
- een heerlijke saus
- 12 plakjes coppa of katenspek
- peper en zout
- 1 römertopf
DOEN
- Start met een römertopf te weken in koud water voor minimaal 15 minuten.
- Op een bord smeer je de konijnenbouten in met kruidenzout en peper.
- Haal de römertopf uit het water en beleg de boden/zijkant met 6 plakjes coppa. Nu leg of beter stapel de konijnenbouten met elke keer een plakje coppa op/tussen de bouten. De de deksel op de schaal en zet in een koude oven. Zet de heteluchtoven aan op 240 graden voor 40 minuten.
- Na deze 40 minuten haal je de hete römertopf uit de oven, haal de deksel eraf en schenk de heerlijke saus over de konijnenbouten heen. Deksel er weer op en terug de oven in. Zet deze op 220 graden. Laat de schaal er in voor 1 uur en 50 minuten. Dien het konijn op, het vlees valt van de botjes af!
Eet erbij gestoomde groenten met een kruidensaus en aardappelen in olijfolie met zout en rozemarijn geroosterd in de oven.
TIPS
Een heerlijke saus? Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf