Konijnen boutjes met rijst en groenten in de wok. de konijnen boutjes zijn eerst gebakken in een mix van olijfolie en roomboter met knoflook, salie en een scheutje rode wijnazijn. De wok is gevuld met rode kool, ui en sperzieboon gekookte rode rijst en 4 eetlepels gele paprika kruidenmix.
Konijnen boutjes met rijst en groenten in de wok
PrintNODIG
- 150 gram (rode) rijst
- 4 konijnen boutjes
- 1/2 grote ui
- 4 bladeren rode kool
- 200 gram diepvries sperzieboontjes
- 50 gram droge worst
- 1 peen
- kruidenmix van paprika
- 1 teen knoflook en salie
DOEN
- Start met het koken van de rijst. Kook eerst water, je rijst is dan eerder klaar! Kook de rijst ca. 15/20 minuten.
- Snij de groenten voor. De rode kool in reepjes, de peen in plakjes. De diepvries sperzieboontjes gaar je in een schaal met kokend water. De ui snij je fijn. De knoflook in plakjes.
- Neem een pan en verwarm er zowel olijfolie als roomboter op een hoog vuur, inductie 9. Kruid de konijnen boutjes 1 kant met zout en peper net voor je ze in de hete olie legt. Bak deze kant 2 minuten, kruid nu de kant die boven ligt en draai ze om, ook nu bak je deze kant 2 minuten. Zet het vuur lager, inductie op 4 en verdeel de knoflook, in plakjes gesneden, tussen de boutjes zo ook de salie. Bak beide kanten nogmaals 2 minuten. Sprenkel er balsamico azijn over, zet de deksel op de pan en haal de pan van het vuur af. Laat de boutjes rusten.
- Pak nu de wok en doe er minstens 3 eetlepels olijfolie in op een hoog vuur, inductie 9. Bak er eerst de in plakjes gesneden droge worst. Na enkele minuten doe je er de fijngesneden ui bij, roer bak ze even samen. Dan de rode kool, peen en sperzieboontjes. Roerbak ze samen voor enkele minuten. Dan voeg je er 4 eetlepels paprika kruidenmix toe, roer deze goed door de groenten heen.
Giet de rijst af en doe deze erbij in de wok. Roer goed om, deksel erop en laat op een zacht vuur, inductie 3, een 10 minuten staan. - Dan leg je de konijnenboutjes bovenop de rijst groenten mix, verdeel de hele jus over het vlees, nogmaals de deksel erop en laat samen nog even garen.