Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus. Makkelijk te maken, je laat ze langzaam garen in een pan met dikke bodem. Combineer de konijnenbout met gegrilde groenten uit de oven, het resultaat is een zalig geurende keuken.
Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus
PrintNODIG
- 2 konijnenbouten
- 50gr boter
- witte wijnazijn
- (honing)mosterd
- 250 ml kippenbouillon
- 50 ml slagroom
- eetlepel gedroogde oregano
- 1 teen knoflook
- 1 laurierblad
DOEN
- Start met de boter te laten smelten in een stoofpan, bestrooi de bouten met kruidenzout en wat peper en bak ze bruin rondom in de pan. Eenmaal goed bruin gebakken haal de bouten uit de pan, leg ze op een bord en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
- Blus met 2 eetlepels witte wijn azijn de boter en het aanbaksel af en laat voor een deel inkoken. Voeg er vervolgens de slagroom, 2 eetlepels (honing)mosterd, de warme kippenbouillon, oregano, knoflook en laurier aan toe en roer het goed door. Leg er vervolgens de bouten in terug en het vocht op het bord doe je er ook bij.
- Laat de bouten met de deksel op de pan, op een zacht vuurtje 1 uur stoven. Draai ze geregeld om en schep de saus over de bouten heen.
- Haal de bouten opnieuw uit de pan en houdt ze warm onder het aluminium folie. Je kookt het vocht nu op een hoog vuur in zodat het dikker wordt. Is de saus dik genoeg? Leg er de bouten in terug tot gebruik.
TIPS
Dit recept kun je een dag eerder maken en zachtjes in de pan opwarmen. De konijnenbout is hier gecombineerd met speltpasta en pastinaak geroosterd in de oven. Zie recept Pastinaak geroosterd