Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot. De koolraap schil je en snij je in dunne plakken. Blancheer even kort. De boerenkool en Nieuw-Zeelandse spinazie snij je fijn. Rasp een (schapen) kaas, koop een lactose arme crème fraiche van geit bv) en maak de kaassaus. Stapel afwisselend de groenten, de boerenkool als laatste en schenk de opgewarmde saus over de boerenkool en 25 minuten in de heteluchtoven.
Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot
PrintNODIG
- 1 koolraap, nodig 8 plakken voor deze lasagne
- handje boerenkool
- handje Nieuw-Zeelandse spinazie
- 2 sjalotten
- stuk schapen kaas geraspt
- 3 plakken rauwe ham, die kun je ook weg laten
- bakje geiten crème fraiche (EkoPlaza)
- eetlepel kruidenmix
- knoflook en rode peper
- kurkuma met zwarte peper
DOEN
- Schil de koolraap en snij er 8 dunne plakken van. Blancheer ze kort (3 min) in kokend water met wat zout. Giet het water af en laat ze afkoelen.
- Van de boerenkool scheur je de bladeren van de steel af (reeds gesneden boerenkool kan natuurlijk ook) Was ze, dep droog en snij de bladeren klein. De spinazie spoel je even en dep het droog. Haal de bladeren van de stengel en snij de stengel op in stukjes. De bladeren snij je ook fijn.
- Rasp een stuk kaas ca 100 gram. Neem een stoofpannetje en doe er 3 eetlepels crème fraiche in, een hand gerapte kaas, fijn gesneden knoflook, stukje rode peper en kurkuma met zwarte peper. Verwarm zachtjes en roer tot een mooi gladde massa.
- Neem een ovenschaal en smeer de bodem in met olijfolie. Leg er de 1e 4 plakken koolraap in. Smeer deze in met een kruidenmix (of pesto). Verdeel de stengels van de spinazie en bladeren hier over. Leg er 3 plakken rauwe ham op, nu weer 4 plakken koolraap, strooi er wat geraspte kaas over, dan de boerenkool. De schotel is nu klaar. Schenk de warme kaassaus over de boerenkool heen. Een vel aluminiumfolie erover voor de 1e 15 minuten in de oven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, zet de schaal in het midden voor 25 minuten. Na 15 minuten haal je de folie eraf. De boerenkool roostert tot knapperig. Weten of de groenten gaar zijn? Prik met een saté stokje of scherm mes in de lasagne.