Koriander yoghurt saus bij een ei muffin maak je door eerst een pesto van de koriander te maken. Deze vervolgens te mengen met een basis van mayonaise en yoghurt. Eet deze saus bij gegrild vlees, gebakken kaas, een salade of een muffin van ei.
Koriander yoghurt saus
PrintNODIG
- 1 bos koriander bij de Oosterse winkel vandaag
- 2 tenen knoflook
- 50 gram pompoenpitten
- olijfolie
- mayonaise en (griekse) yoghurt
DOEN
- Haal 1 cm van de steeltjes van je bos koriander af. Snij de bos vervolgens op in kleine stukjes. De knoflook snij je ook in stukken, dit hoeft niet fijn want dat doet de staafmixer wel.
- Doe afwisselend de koriander, knoflook en pompoenpitten in een kom, giet er een flinke scheut olijfolie over en pureer dit alles tot een smeuïge massa.
- Pak een mooi schaal en meng erin de yochurt met mayonaise. Proef wat je lekker vind, meer youghurt of juist mayonaise. Schep nu 2 eetlepels van de koriander pesto erbij ven roer goed door. Proef! Mis je zout en peper? Voeg die er dan aan toe. Of nog een eetlepel pesto.