Koude lunch quiche glutenvrij. Een quiche zonder de bekende bodem, gemaakt in een siliconen vorm met maanzaad en nigella seeds. Bereid het een dag van te voren, verwarm de oven, vul de siliconen vormpjes en bak de kleine quiches in 20 minuten. Laat ze afkoelen.
Koude lunch quiche glutenvrij
PrintNODIG
- Een plak van 0,5 cm gedroogde Spaanse runderham Slager Piet Scholten Leidschendam
- 3 eieren
- 3 eetlepels vers fijn gesneden kruiden oa peterselie, salie, oregano, tijm, koriander
- 1 paarse paprika
- 5 stengels bosui
- 1 knoflook
- stukje gele peper
- kurkuma en zwarte peper
- nigella seeds en maanzaad
- 2 eetlepels geiten creme fraiche
DOEN
- Start met het in reepjes en vervolgens in stukjes snijden van de gedroogde ham.
Breek de eieren in een bakjes en kluts ze samen. Doe er de 2 eetlepels geiten crème fraiche erbij en kluts deze goed door de eieren heen. - Voeg de kleine stukjes gedroogde ham erbij. Doordat je dit een dag van te voren maakt, wordt de ham wat zachter. Nb ipv deze gedroogde ham kun je ook coppa, salami of gebakken bio spekjes gebruiken. Met deze worst varianten hoef je de mix niet ruim van te voren te maken omdat ze minder hard/stevig zijn.
- Strooi er kurkuma en zwarte peper bij. Snij de knoflook en gele peper fijn en voeg ze toe. Doe er de 3 eetlepels fijn vers gesneden kruiden erbij. Schep nogmaals goed door elkaar heen. Snij de paprika in reepjes en vervolgens in stukjes. De ui in fijne ringen. Voeg toe aan de ei/hammix en schep goed door elkaar heen. Deksel op het bakje en zet weg in de koelkast tot de volgende dag. Nb. Gedroogde kruiden als oregano en tijm zijn ook goed te gebruiken.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Neem een siliconen vorm en vet alle vormpjes in met een olijfolie. Strooi in iedere vorm nonchalant wat maanzaad. Schep met een lepel ieder vormpje half vol. Kijk bij het verdelen of de ham, paprika goed verdeeld is. Zijn alle vormpjes gelijk verdeeld, strooi als laatste de nigella seeds er over.
Zet de siliconen vorm in de oven voor 25 minuten. En laat de vorm nadien afkoelen op een rooster, je haalt erna zo ieder quiche uit z’n vorm. Stapel ze op een mooie schaal.