Kruidenmix is een ideale smaakmaker. Een home made variant met zeekraal, waterkers, kappertjes, knoflook, peterselie, oregano, monniksbaard, kurkuma, zwarte peper en zeezout. En veelzijdig toe te passen; op je brood, door de geblancheerde groenten, door een stamppot, door een soep en door een pasta.
Kruidenmix is een ideale smaakmaker
PrintNODIG
- platte peterselie
- bos monniksbaard
- waterkers
- verse oregano
- eetlepel kappertjes
- knoflook
- 1/2 rode peper
- zeekraal
DOEN
- Een kruidenmix is eenvoudig te maken en veelzijdig in het gebruik. In deze mix is monniksbaard gebruikt, je kunt hiervoor ook bieslook gebruiken. Bedenk dat je veel kruiden en specerijen gebruikt in de mix.
- Snij je kruiden fijn, de knoflook en rode peper ook. Was de eetlepel kappertjes even af onder de kraan, zodat het zure er af is. Doe alles afwisselend in een hoge kom en pureer met voldoende olijfolie tot een gladde massa. Vergeet de kurkuma niet, het geeft een mooie groene kleur! In een afsluitbaar bakje is deze mix 2 weken houdbaar in de koelkast.
TIPS
Tip: andere ingrediënten kunnen zijn ansjovis, olijven, tijm, andere verse kruiden. En vergeet rucola, veldsla, paprika niet. Tip: De veelzijdige smaakmaker: tapenade Tip:Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto