Kruidenolijfolie is een smaakmaker die je zo maakt. De olie heeft 4 weken minstens nodig in een donkere kast om op smaak te komen. Sprenkel de olie over je warme pizza, salade of roze biet carpaccio. Afhankelijk van de hoeveelheid spaanse peper heb je een pittige smaakmaker of juist een knoflook smaak als je die er veel in hebt gebruikt.
Kruidenolijfolie is een smaakmaker
PrintNODIG
- Voor 1 fles
- 1 fles extra virgen olijfolie
- een schone lege fles, van gelijke inhoud
- 1 grote spaanse rode peper
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels gedroogd en/of 3 verse takjes van tijm, oregano en rozemarijn
- wat zeezout
DOEN
- Snij de peper met knoflook fijn en doe die met een laagje extra virgin olijfolie in een pannetje. Verwarm zachtjes zonder het te laten koken. Na zo’n 20 minuten haal je de warmte eronder af en laat het afkoelen.
- Doe de kruiden in de (schone) fles, schenk de verwarmde olijfolie met peper en knoflook in de fles, en vul af met de rest van de extra virgine olijfolie.
- Zet de fles weg in een donkere koele kast voor zo’n 4 weken.