Kruidensaus van dille, bieslook en bosui en een restje dille pesto. Meng deze kruidenmix in een schaal waar je yoghurt met mayonaise hebt gemengd en breng op smaak met kruidenzout en peper. Een gezonde saus die goed smaakt bij vis en gegrild vlees én gestoomde groenten.
Groene saus
PrintNODIG
- een stuk of 15 bieslook steeltjes
- 2 bosui
- restje basilicum pesto of elk ander groene pesto
- 3 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- eventueel wat zeezout en peper
DOEN
- Snij de bieslook steeltjes fijn.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, proef of je de verhouding fijn vind smaken.
- Meng nu de yoghurt/mayonaise saus met de bieslook en restje pesto, roer goed door.
- Snij de bosui in ringetjes en doe deze door de saus heen.
- Proef nogmaals. Doe er eventueel nog een beetje zeezout en peper bij.