Kruidentulband met een zachte geitenkaas. Peterselie, waterkers, wilde spinazie, rucola, salie, rozemarijn, bosui, knoflookstengel, rode peper, knoflook, mizithra en 2 eieren maken deze warme kruidentulband. Warm als koud even lekker!
Kruidentulband met een zachte geitenkaas
PrintNODIG
- 400 gram Mizithra van GreekFoodTales.com of een andere zachte geiten/schapenkaas
- 1/2 bos peterselie
- restje wilde spinazie
- 50 gram rucola
- 10 stengels waterkers
- 1 bosui
- 1 knoflookstengel en 2 teen knoflook (of 3 tenen)
- 1/2 rode peper
- takje rozemarijn
- takje salie
- 2 eieren
- eetlepel boekweit meel
- wat sesamzaad en nigella zaadjes (Oosterse winkel)
DOEN
- Start met het wassen en fijn snijden van alle kruiden. Doe ze samen in een grote kom. Verkruimel 3/4 van de Mizithra over de kruiden heen. Doe er een eetlepel kruidenmix/pesto erbij en schep dan goed door elkaar met een spatel. Doe er de 2 eieren erbij en schep goed door het mengsel heen. Nb. Voor de stevigheid kun je nog een grote eetlepel boekweit er door doen, spatel het goed door het kruidenmengsel heen.
- Gebruik een kleine tulbandvorm. Vet deze in met olijfolie en strooi er sesamzaadjes in/door de vorm. Doe dat het mengsel in de vorm en druk goed aan. Strooi als laatste zwarte nigella zaadjes er over.
- Verwarm een hetelucht oven voor op 180 graden en zet de tulband, in het midden, voor 20 minuten in de oven.
- Stort de tulband op z’n kop in een schaal. Maak een dressing van een pesto door deze aan te lengen met een olijfolie en besprenkel de warme tulband. Erg lekker bij een schotel geroosterde of gestoomde groenten.
TIPS
Mizithra kopen? Zie http://www.greekfoodtales.com