Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis. Dé ingrediënten voor een pizza anders gebruikt. Meng het boekweit meel met een ei en water en zorg dat je een compacte kleverige massa krijgt.
Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis
PrintNODIG
- 150 gram boekweitmeel
- 1 ei
- 2 glazen water
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 ansjovis
- 8 groene olijven zonder pit
- tijm, rozemarijn, salie
- knoflook en rode peper
- 2 eetlepels van een groene pesto of kruidenmix
DOEN
- Start met het maken van je deeg. Doe het boekweitmeel met een ei bij elkaar in een kom en voeg in delen de 2 glazen water toe totdat je een compacte kleverig deeg hebt.
- Maak nu de mix: spoel de kappertjes schoon, de olijven in stukjes, de ansjovis in stukjes, de knoflook en rode peper. Snij de rozemarijn en salie fijn. Doe alles erbij in de kom. Een eetlepel voudovan en schep alles goed door het deeg heen. Meng als laatste 2 eetlepels pesto er door heen.
- Neem een kleine tulband vorm en vet deze in met olijfolie. Strooi over de bodem en randen sesamzaadjes. Schep het deeg verdeeld in de vorm en druk goed aan. Zet weg tot verwarmen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Op temperatuur, zet de vorm in de oven voor 20 minuten. Laat even afkoelen en snij ‘m aan. Eet het samen bij een soep of een schaal geroosterde groenten ‘s avonds.
- De geroosterde groenten zijn een mix van baby spinazie, broccoli, paprika, sperziboontjes, olijven, fijn gesneden rozemarijn, salie en een blikje tonijn met basilicum. Olijfolie er overheen gesprenkeld en goed door deze mix heen geschept, 15 minuten op 180 graden in de hetelucht oven. De geroosterde groenten op een bedje van rucola.