Labneh met veel kruiden is lekker bij veel! Uitgelekte yoghurt is het eigenlijk. Je kunt het zelf doen en ook kant en klaar kopen. 2 Varianten, de één is vegetarisch, de ander gemaakt oa met garnaaltjes. Eet het in een pita broodje, naast een stukje vis of vlees. Bij een salade, gegrilde groenten of bij een picknick.
Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!
PrintNODIG
- Uitgelekte yoghurt LABNEH
- VaARIANT MET GARNAALTJES
- 1 bakjes Hollandse garnaaltjes
- 2 eetlepels Labneh
- 2 eetlepels Monniksbaard pesto of een andere groene pesto
- wat olijfolie
- VARIANT VEGETARISCH
- verse knoflook
- eetlepel kappertjes
- peterselie
- bosui
- gele hete peper
- kruidenzout
- wat olijfolie
DOEN
Gebruik 2 kommetjes waarin je deze 2 verschillende bijgerechtjes maakt.
In de 1e begin je met de garnaaltjes, 2 scheppen labneh erbij, 2 eetlepels monniksbaard pesto en een beetje olijfolie. Dit schep je goed door elkaar heen.
De 2e begin je met de knoflook en bosui fijn te snijden. Hetzelfde doe je met de peterselie, ook de stengel doet mee. Doe dit allemaal in een kom. Snij een stukje hete peper fijn. Spoel het zure van de kappertjes af. Doe er wat kruidenzout bij, 2 scheppen labneh en wat olijfolie en schep dit goed door elkaar heen.
Hoe snel je gezonde en lekkere bijgerechtjes kunt maken! Afgedekt in de koelkast blijven een week goed.
Nb. Een guacamole is ook een goed gezelschap bij deze spread. Nb. Als je de guacamole goed afdekt met een plastic folie verkleurd het niet!
TIPS
Ideeën voor pesto? Monniksbaard pesto, Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen, Guacamole, de avocado dip