Lamsfilet in een romige kruiden saus. Boter, een beetje slagroom, balsamico azijn, gedroogde tijm, bosui en kalamata olijven, is wat je nodig hebt. Het vlees bak je kort, de saus erna en is snel klaar.
Lamsfilet in een romige kruiden saus
PrintNODIG
- 2 lamsfilet ca 150 gram
- 1/4 potje Kalamata olijven zonder pit
- eetlepel gedroogde tijm
- eetlepel balsamico azijn
- eetlepel slagroom
- 1/2 glas water
- 20 gram roomboter
DOEN
- Pak een koekenpan en smelt de boter op een hoog vuur. Als de boter bijna bruin kleur leg je de 2 filets in de boter. Zet het vuur wat lager en bak ze aan beide kanten max 3 minuten, dan blijven ze rosé van binnen. Haal de filets uit de pan, leg ze op een (lauw warm) bord onder een vel aluminiumfolie.
- Schenk nu een half glas water, eetlepel balsamico azijn erbij, roer het goed door de warme boter en laat even inkoken op een hoger vuur. Na ca 3 minuten zet je het vuur laag, schenk je de slagroom erbij, roer goed door de saus heen. Dan de olijven, tijm en bosui in ringetjes gesneden.
- Laat dit even samen zachtjes pruttelen. Leg de filets er kort bij.
- Maak het bord op, snij de filets op een bord in plakken en verdeel ze over de borden. Met een lepel verdeel je de olijven en ui over de filet en als laatste schenk je de saus erover.
- Eet erbij een groene salade mix met verse oregano, bieslook en basilicum en gevuld met groenten volkoren pasta.