Maaltijd groenten soep met lekkers erbij. Soep kan een vullende maaltijd zijn, gevarieerd met diverse groenten, kruiden en specerijen erin. Maak er naast een bordje met broodjes uit de oven en de restjes van een lunch. Makkelijk en snel!
Maaltijd groenten soep met lekkers erbij
PrintNODIG
- 1 zoete ui
- 3 rode ui
- 1 prei
- 2 bleekselderij
- 100 gram peultjes
- handje verse doperwten
- 1/2 bakje sprouts (EkoPlaza)
- 1/3 rode peper, 1 teen knoflook
- verse salie, rozemarijn en tijm/
- 100 gram spekjes
- olijfolie, kurkuma en zwarte peper
- 2 blokjes kippenbouillon (zonder gist) (EkoPlaza)
DOEN
- Start met het schillen, doppen, wassen en snijden van de groenten en kruiden, specerijen. Kook 1 1/2 liter water.
- Neen een soeppan, giet er 2 eetlepels olijfolie in, de knoflook en rode peper en verwarm het geheel. Schep goed door en voeg de ui erbij. Laat dit even smoren met de deksel op de pan. Na 5 minuten doe je de andere groenten erbij, schep goed door. Giet nu het hete water erbij, de 2 blokjes kippen bouillon erbij, schep goed door en zet het vuur hoog totdat de soep begin te borrelen. Zet het vuur zachter zodat het rustig borrelt.
- In een koekenpan met olijfolie, bak je de spekjes uit, strooi er kurkuma en zwarte peper over. Op het laatst de salie, tijn en rozemarijn er fijngesneden bij.
- Zet het vuur uit na 20 minuten onder de soeppan, schep het mengsel van de sprekjes en kruiden met de olijfolie over in de soeppan. Roer de soep goed door en laat de soep na garen.
- Etenstijd? Verwarm de soep en maak een bordje met warme broodjes uit de oven en de restjes van een lunch een paar dagen eerder.