Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden. Weet wat je eet en maak je eigen sauzen. De basis maak je met 2 eetlepels mayo (bio) en 3 eetlepels Griekse yoghurt 10%. En verder? Verse kruiden (platte peterselie, koriander, thijm, waterkers) spaanse peper en knoflook. Specerijen als kurkuma met peper of ras el hanout. Artisjokharten, bosui en sjalotjes, kappertjes, augurk, olijven, paprika, gedroogde tomaat én gember uit een potje!
Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden
PrintNODIG
- GEMBERSAUS
- 4 gember uit een potje, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 1/2 theelepel kurkuma, wat peper, kruidenzout, teen knoflook olijfolie, wat gembersiroop. En een beetje olijfolie.
- ARTISJOKSAUS
- 4 artisjokhart uit blik, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 6 stengels koriander, 1/2 theelepel ras el hanout, gedroogde thijm, kruidenzout. En een beetje olijfolie.
- GROENE KRUIDENSAUS
- 1/2 bos platte peterselie, 2 eetlepels mayo met 3 eetlepels yoghurt, 1/3 rode peper, 1 teen knoflook, 3 stengel bosui, 1/2 theelepel kurkuma en wat zwart peper. En een beetje olijfolie.
DOEN
- Gebruik een kom met staafmixer of een Nutribullit.
- Doe al je ingrediënten bij elkaar in de kom. Doe er een beetje olijfolie bij, zodat er genoeg vocht is om te pureren. En pureer het tot een gladde massa. Proef! Is de saus goed of mis je bv nog wat zout? Of niet vettig genoeg, doe er dan nog een beetje mayo bij. En schep dit door de saus heen.
- Zet de sauzen weg, afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- De sauzen kun je gebruiken om bv. hollandse garnaaltjes met zeekraal op smaak te brengen. Hiermee vul je samen met watwerkers een warm spelt volkoren pitta broodje. Eet er een groene salade bij.