Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en erbij een gevulde wortel tortilla. En veel kruiden met specerijen. De groenten: pompoen, zoete aardappel, rode kool, knol, prei, rode ui en rode paprika. Kruiden zijn platte peterselie, oregano, gedroogde rode paprika, knoflook en bos ui. De specerijen kurkuma, zwarte peper en een 1/3 rode hete peper. En 3 blokjes kippenbouillon zonder gist. (Waarom zonder gist?- Kijk de uitzending terug van Keuringsdienst van Waarde en je koopt nooit meer bouillon blokjes met gist)
Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en erbij een gevulde wortel tortilla
PrintNODIG
- 1 grote flessen pompoen
- 1 zoete aardappel
- 1/3 rode kool
- 1 knol
- 2 prei
- 2 rode ui
- 2 paprika
- KRUIDEN: oregano, platte peterselie, tijm, teen knoflook
- SPECERIJEN: 1/3 rode hete peper, theelepel kurkuma, wat peper en zeezout
- 3 blokjes kippenbouillon zonder gist (oa Eko Plaza)
DOEN
- Neem een pasta pan en zet er een laagje water (2cm) in op tot het kookt. Snij 3/4 van een grote pompoen in grote stukken en leg ze in de inzet schaal. Kookt het water? Zet de inzet in de pan, deksel erop en laat voor ca 10 minuten het water koken, je stoomt zo de pompoen zacht. De schil snij je er zonder probleem van af.
- Giet het water van het stomen over in een maatbeker en doe er de 3 bouillonblokjes in om op te lossen.
- Als de pompoen wat is afgekoeld snij je van de grote stukken de schil eraf. Het stuk pompoen snij je in kleinere stukjes.
- In een grote soep/pasta pan giet je flinke eetlepel olijfolie en je doet er de knoflook, rode hete peper en kurkuma bij. De knoflook en peper in stukken gesneden. Bak ze op een laag vuurtje even samen.
- Vervolgens doe je er in stukken gesneden rode ui, paprika, rode kool, prei, knol en zoete aardappel (geschild) erbij en roer goed om zodat alles een laagje olie heeft. Laat even stoven met de deksel op de pan.
- Giet het stoomvocht met de bouillonblokjes erbij en nu de reeds gestoomde stukken pompoen. Vul het aan met meer warm water want alle groenten moeten onder water staan.
- Zet het vuur even hoog onder de pan zodat het borrelt, zet dan het vuur zachtjes en laat het nog 20 minuten borrelen.
- Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
- Strooi nu flink wat gedroogde oregano, tijm, rode gedroogde peper en zeezout erbij en roer dit goed door.
- Snij nu nog 1/4 bos platte peterselie fijn. De 2 bosui snij je in fijne ringetjes en samen voeg je ze toe. Roer ook dit goed door en zet de pan soep weg om af te koelen en verder op smaak te komen.
- Erbij zijn wortel tortilla’s gemaakt. De binnenkant ervan besmeerd met een gember mayo/yoghurt saus, een plak ham en waterkers fijngesneden. De tortilla opgerold en in 3 stukken gesneden.
TIPS
Ps. De soep kun je ook heel makkelijk invriezen Ps. Voor een kruidige gembersaus zie 'Een snelle gembersaus voor bij de spareribs' Een snelle gembersaus voor bij de spareribs